fbpx

Hoe weet ik of de producten veilig zijn?

Leestijd: 3 minuten

Hoe weet ik of de producten veilig zijn? Dit zijn vast vragen die bij jullie door het hoofd gaan zodra jullie in aanmerking komen met Baby Exchangerie. In deze blog leggen we uit hoe wij daar voor zorgen!

Hoe weet ik of de producten die ik huur veilig zijn?

Als aanstaande ouder gaat veiligheid boven alles. Dat weten wij als geen ander als ervaren moeders. Voor ons staat de veiligheid van jouw kindje op nummer 1! Daarom garanderen we ook dat de producten die je huurt veilig zijn. Hieronder leggen we uit hoe we dat doen.

Veiligheidsstandaarden

Alle producten die wij verhuren voldoen aan de Europese veiligheidsstandaarden zoals die gesteld worden. Op het moment dat de veiligheidsnormen veranderen, halen we de ‘oude’ versies uit het assortiment en voegen we de nieuwe toe.

Productkeuze

Wij werken alleen samen met erkende merken, zoals Easywalker, Medela en BabyBjörn. Dit zijn merken die al jaren op de markt zijn en ervaren zijn in het maken van veilige en ergonomische producten voor jouw kindje. Daarbij kijken we ook naar duurzame productie, gebruiksvriendelijkheid en stijl, zodat het product zowel optimaal is voor de baby als voor de moeder of vader.

Hoe weet ik of de producten veilig zijn?

Checken en reinigen

Alle producten die wij verhuren worden van tevoren uitgebreid gecheckt en schoongemaakt. We hebben hiervoor een speciaal ‘refurbishment center’. Hier checken onze specialisten de producten op functionaliteit, ethiek en veiligheid. 
Het product moet zowel 100% veilig als functioneel zijn, en het moet er mooi en netjes uit zien.

Voor de schoonmaak gebruiken we zoveel mogelijk natuurlijke reinigingsmiddelen. Wil je meer lezen over hoe wij de producten reinigen? Lees dan deze blog.

Hoe weet ik of de producten veilig zijn?

Staat van het product

De producten in ons assortiment zijn altijd ‘zo goed als nieuw”. We verzekeren dat het in optimale staat is, zowel de gebruiksvriendelijkheid als de veiligheid. En het moet er natuurlijk ook een beetje stijlvol uitzien in de woonkamer en slaapkamer. Daarom proberen we zoveel mogelijk de laatste versies van de producten op voorraad te hebben.
Dit doen we terwijl we een goede balans vinden met duurzaamheid. We proberen de producten een zo lang mogelijke levensduur te geven, zodat we bijdragen aan een duurzamere wereld voor jouw kindje.

Een tweedehands autostoeltje?

We krijgen wel eens de vraag of een autostoeltje ook veilig is om te huren.
Volgens de ANWB zijn er 4 belangrijke checks die je kunt doen:

  1. Kies een autostoeltje die voldoet aan de veiligheidsnormen: zie hier de uitslagen van de test van de ANWB van de autostoeltjes die in 2019 zijn getest.
  2. Leg op dat het stoeltje niet ouder is dan 7-10 jaar: check de precieze levensduur op de website van de producent. Het gebruikte kunststof veroudert namelijk door de blootstelling aan zonlicht (UV straling).
  3. Controleer het autostoeltje op schade en breuken: haal de bekleding eraf en controleer het autostoeltje op scheurtjes, vervormingen en breuken. Daarnaast kun je vragen of er geen ongelukken mee zijn gebeurd. Dan kan het autostoeltje namelijk onherstelbaar beschadigd zijn, net als bij een helm.
  4. Zorg voor een handleiding, zodat je het autostoeltje goed installeert: een autostoeltje dat los zit biedt natuurlijk geen goede bescherming. Dus dat is het belangrijkste.

Hoe weet ik of de producten veilig zijn?

Bij Baby Exchangerie voeren we deze checks nauwkeurig uit om te controleren of het autostoeltje veilig en bruikbaar is. Daarbij is het ook van belang voor de veiligheid dat het stoeltje goed wordt geïnstalleerd en dat de riempjes goed strak zitten. Lees hier meer over tweedehands autostoeltjes.

Heb je vragen over hoe een product gebruikt moet worden of twijfel je over de staat van een product? Neem dan contact met ons op via info@babyexchangerie.nl of bel ons op 085-0604416

 

Interessant bericht?

Deel het op Social media!
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Anderen bekeken ook:

Draagzakken: Alle voordelen op een rijtje!
Draagzakken: Alle voordelen op een rijtje!
Leestijd: 4 minuten Draagzakken: Alle voordelen op een rijtje! Een draagzak is het ideale middel om je kindje dichtbij je te dragen en tegelijkertijd je handen vrij te hebben om andere dingen te doen, of gewoon…
Nieuw in ons assortiment: De buggy Miley van Easywalker
Leestijd: 3 minuten Nieuw in ons assortiment: de buggy Miley van Easywalker. Bij Baby Exchangerie zijn we altijd op zoek naar leuke, nieuwe producten die wij kunnen toevoegen aan ons assortiment. De buggy Miley is de…
Elektrische bakfiets Dolly
Nieuw in ons assortiment: De elektrische Dolly bakfiets
Leestijd: 2 minuten Nieuw in ons assortiment: De elektrische Dolly bakfiets. In deze blog vertellen we je alles over de unieke eigenschappen van Dolly en hoe je hem bij ons kunt huren!  Een elektrische bakfiets bij…
Wieg of co-sleeper huren
Waarom een wieg of co-sleeper huren?
Leestijd: 3 minuten Waarom een wieg of co-sleeper huren? Wat is een wieg eigenlijk en waarom heb ik er 1 nodig? Allemaal vragen die ik had toen ik net zwanger was. Daarom leg ik in deze…
Nieuw in ons assortiment: De Wobbel Pro.
Leestijd: 3 minuten Nieuw in ons assortiment: De Wobbel Pro. In deze blog vertellen wij je alles wat je moet weten over het meest universele speelgoed dat er is! We hebben hem thuis getest en het…
Een uitkomst voor alle werkende ouders: kinderopvang aan huis
Een uitkomst voor alle werkende ouders: kinderopvang aan huis
Leestijd: 4 minuten Een uitkomst voor alle werkende ouders met jonge kinderen: kinderopvang aan huis. Kinderopvang Je hebt een drukke baan en aan het einde van de dag is jouw to do lijst nog lang niet afgewerkt….