fbpx

Een uitkomst voor alle werkende ouders met jonge kinderen: kinderopvang aan huis

Leestijd: 4 minuten

Je hebt een drukke baan en aan het einde van de dag is jouw to do lijst nog lang niet afgewerkt. Je laat alles uit je handen vallen, omdat jij de tijd was vergeten en het kinderdagverblijf zo sluit. In volle vaart rijd je naar de kinderopvang. Je rent naar binnen en ziet dat alleen de jas van jouw kindje er nog hangt. Met je kind onder je arm race je door de supermarkt voor de laatste boodschappen. Thuis wil je kindje niet meer eten en is het moe van de actieve dag met alle indrukken. Op het moment dat jij je kindje in bed legt, wil het niet meer slapen en om half negen zit je uitgeput op de bank. De avond kan beginnen.

Naast dat je je kinderen naar een kinderdagverblijf of naar een gastouder kunt brengen, weten veel ouders niet dat er ook kinderopvang aan huis bestaat. Bij een Nanny aan huis blijven de kinderen thuis en hoef je niet te halen en te brengen.
De kinderen zijn in hun eigen omgeving, slapen in hun eigen bed en hebben 1 vast gezicht. Daarnaast heb je ook recht op kinderopvangtoeslag.
We spreken Marenne Baas, oprichtster van Nanny Service Nederland ”Nadat ik zelf was bevallen van een tweeling vond ik het ideaal dat de kinderen thuis konden worden opgevangen. Mijn tweeling is geboren met 36 weken, met een slechte start. De jongste van hen heeft nog bijna 4 weken in het ziekenhuis gelegen en de ander heeft met 3 maanden nog een bloedtransfusie gehad.
Het gaf mij een fijn gevoel dat ze in hun eigen bed en box lagen, met vertrouwde geurtjes en geluidjes, als ik aan het werk was. Doordat ik een eigen bedrijf heb, ben ik met 10 weken weer gestart met werken, maar kon ik de Nanny tijdens mijn verlof rustig inwerken. De oudste hebben wij van het kinderdagverblijf gehaald en werd ook thuis opgevangen. Zeker met een groot gezin is een Nanny aan huis al snel voordeliger”.

Meer werkende vrouwen 

De laatste jaren gaan er steeds meer moeder weer aan het werk, hierdoor is ook de behoefte aan opvang toegenomen. Van de werkende vrouwen werkt 57% deeltijd en het grootste gedeelte maakt hierbij gebruik van kinderopvang.

De voordelen van een Nanny aan huis? 

Een Nanny aan huis is een vast gezicht voor een kind. Zeker voor jonge kinderen is het belangrijk dat zij een vertrouwd gezicht in hun omgeving hebben. Nanny’s aan huis werken vaak 2 of 3 dagen per week bij een gezin en bouwen hierdoor snel een vertrouwensband op met een kind. Een Nanny aan huis is gekwalificeerd om te werken in de kinderopvang en onderscheid zichzelf hiermee van een oppas.

Hoe werkt een Nanny aan huis? 

Een Nanny aan huis begint met werken kort voordat de ouders het huis verlaten en zorgt ervoor dat kinderen zich klaarmaken om aan de dag te beginnen. Het kan zijn dat de Nanny met de kinderen ontbijt en hen aankleedt, of dat zij een kind naar school brengt. De Nanny werkt met een vaste dagindeling, zodat de kinderen weten waar zij aan toe zijn. Gedurende de dag biedt zij verschillende activiteiten aan, voorlezen, knutselen, puzzelen, zingen/dansen en met de kinderen naar buiten. In overleg met ouders kan er worden afgesproken dat de Nanny licht huishoudelijke werkzaamheden doet, zoals een vaatwasser uitruimen, stofzuigen, eten koken, boodschappen doen en een was draaien met kinderkleding.

Inspectie en screening Nanny’s 

Alle Nanny’s worden, voor zij beginnen, geïnspecteerd door de GGD. De GGD controleert in hoeverre er wordt gewerkt naar de richtlijnen in de kinderopvang. Daarnaast brengt het Nanny bureau 2 keer per jaar een bezoek aan huis en wordt er met ouders en de Nanny geëvalueerd.

Om ervoor te zorgen dat er kwalitatieve opvang wordt geboden wordt er gestart met een uitgebreide screening. De sollicitanten die op de vacature van een gezin reageren worden eerst gebeld voor een selectiegesprek wordt ingepland. Tijdens het selectiegesprek worden er casussen voorgelegd om het pedagogisch handelen van de Nanny te testen. Er wordt altijd een referentie ingewonnen en er zijn 2 kennismakingen en een meedraaidag, voor het gezin besluit of zij een overeenkomst willen aangaan met de Nanny.

In een overeenkomst wordt afgesproken hoeveel uren per maand de Nanny voor het gezin gaat werken, wordt aangegeven wat de kosten zullen zijn en welke opzegtermijn er wordt afgesproken. Hierbij heeft de Nanny de zekerheid dat zij voor langere tijd een vaste baan heeft en de ouders meer garantie op een vast gezicht voor hun kinderen.

Onderdeel van het gezin 

Ouders geven aan dat de Nanny een onderdeel is van het gezin en Nanny’s geven aan dat het heel fijn is dat zij kindgericht aandacht kunnen bieden aan een kind. Zij dragen dragen bij aan de ontwikkeling van een kind en kunnen door hun pedagogische kennis deze ontwikkeling stimuleren.

Ben je enthousiast geworden en wil je weten of deze vorm van opvang ook bij jullie past? Neem dan contact op met Nanny Service Nederland. 

Nanny Service Nederland bemiddeld al 8 jaar tussen Nanny aan huis en gezinnen en heeft al honderden gezinnen aan een leuke Nanny geholpen. 

 

 

Interessant bericht?

Deel het op Social media!
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Anderen bekeken ook:

Wobbel Pro: Ontdek alle voordelen van de Wobbel Pro
Leestijd: 3 minuten In deze blog vertellen wij je alles wat je moet weten over het meest universele speelgoed dat er is! De Wobbel Pro.  De Wobbel Pro is een gekromd balansbord gemaakt van gestapelde en…
Hoelang gebruik je een co-sleeper, kinderwagen en andere babyproducten?
Leestijd: 4 minuten Je staat waarschijnlijk versteld hoe kort je alle producten gebruikt in het eerste levensjaar van je kleintje. Je geeft duizenden euro’s uit om het nieuwste, beste en mooiste product aan te schaffen. Maar…
Hoe reinigen wij alle producten van Baby Exchangerie?
Leestijd: 2 minuten Als je producten gaat huren is het altijd prettig om te weten wat voor producten je in huis krijgt, zeker als het gaat om producten die hergebruikt worden! Dat snappen wij helemaal en…
Borstvoeding en kolven? Hier vind je alle tips van een lactatiekundige!
Leestijd: 5 minuten Wij hadden de mogelijkheid om alle brandende vragen over borstvoeding, borstkolven en tips te vragen aan Wendy van Seelen. Inmiddels is Wendy al 15 jaar lactatiekundige en al 20 jaar werkzaam met baby’tjes….
Wanneer is een goed moment om je babyuitzet in huis te halen?
Leestijd: 2 minuten Je huurt de producten, dus je wilt de spullen misschien niet onnodig vroeg in huis hebben. Helaas kunnen we de bevalling echter niet plannen. Het is één van de weinige dingen waar we…
Op reis: Welke babyproducten neem ik mee op reis?
Leestijd: 3 minuten Dit ga je waarschijnlijk nog wel meemaken of heb je al meegemaakt, op vakantie met de kids, wat moet je in vredesnaam allemaal mee nemen? Dat dachten wij ook. Is het nodig om…