fbpx

Een uitkomst voor alle werkende ouders: kinderopvang aan huis

Leestijd: 4 minuten

Een uitkomst voor alle werkende ouders met jonge kinderen: kinderopvang aan huis.

Kinderopvang

Je hebt een drukke baan en aan het einde van de dag is jouw to do lijst nog lang niet afgewerkt. Je laat alles uit je handen vallen, omdat jij de tijd was vergeten en het kinderdagverblijf zo sluit. In volle vaart rijd je naar de kinderopvang. Je rent naar binnen en ziet dat alleen de jas van jouw kindje er nog hangt. Met je kind onder je arm race je door de supermarkt voor de laatste boodschappen. Thuis wil je kindje niet meer eten en is het moe van de actieve dag met alle indrukken. Op het moment dat jij je kindje in bed legt, wil het niet meer slapen en om half negen zit je uitgeput op de bank. De avond kan beginnen.

Een uitkomst voor alle werkende ouders: kinderopvang aan huis

 

 

 

 

 

Kinderopvang aan huis

Een uitkomst voor alle werkende ouders: kinderopvang aan huis.
Naast dat je je kinderen naar een kinderdagverblijf of naar een gastouder kunt brengen, weten veel ouders niet dat er ook kinderopvang aan huis bestaat.
Bij een Nanny aan huis blijven de kinderen thuis en hoef je niet te halen en te brengen.
De kinderen zijn in hun eigen omgeving, slapen in hun eigen bed en hebben 1 vast gezicht. Daarnaast heb je ook recht op kinderopvangtoeslag.

Nanny Service Nederland

We spreken Marenne Baas, oprichtster van Nanny Service Nederland ”Nadat ik zelf was bevallen van een tweeling vond ik het ideaal dat de kinderen thuis konden worden opgevangen. Mijn tweeling is geboren met 36 weken, met een slechte start.
De jongste van hen heeft nog bijna 4 weken in het ziekenhuis gelegen en de ander heeft met 3 maanden nog een bloedtransfusie gehad.
Het gaf mij een fijn gevoel dat ze in hun eigen bed en box lagen, met vertrouwde geurtjes en geluidjes, als ik aan het werk was. Doordat ik een eigen bedrijf heb, ben ik met 10 weken weer gestart met werken, maar kon ik de Nanny tijdens mijn verlof rustig inwerken. De oudste hebben wij van het kinderdagverblijf gehaald en werd ook thuis opgevangen. Zeker met een groot gezin is een Nanny aan huis al snel voordeliger”.

Meer werkende vrouwen 

De laatste jaren gaan er steeds meer moeders weer aan het werk, hierdoor is ook de behoefte aan opvang toegenomen. Van de werkende vrouwen werkt 57% deeltijd en het grootste gedeelte maakt hierbij gebruik van kinderopvang.

Een uitkomst voor alle werkende ouders: kinderopvang aan huis

De voordelen van een Nanny aan huis? 

Een Nanny aan huis is een vast gezicht voor een kind. Zeker voor jonge kinderen is het belangrijk dat zij een vertrouwd gezicht in hun omgeving hebben. Nanny’s aan huis werken vaak 2 of 3 dagen per week bij een gezin en bouwen hierdoor snel een vertrouwensband op met een kind. Een Nanny aan huis is gekwalificeerd om te werken in de kinderopvang en onderscheidt zichzelf hiermee van een oppas.

Hoe werkt een Nanny aan huis? 

Een Nanny aan huis begint met werken kort voordat de ouders het huis verlaten en zorgt ervoor dat kinderen zich klaarmaken om aan de dag te beginnen. Het kan zijn dat de Nanny met de kinderen ontbijt en hen aankleedt, of dat zij een kind naar school brengt. De Nanny werkt met een vaste dagindeling, zodat de kinderen weten waar zij aan toe zijn. Gedurende de dag biedt zij verschillende activiteiten aan, voorlezen, knutselen, puzzelen, zingen/dansen en met de kinderen naar buiten. In overleg met ouders kan er worden afgesproken dat de Nanny licht huishoudelijke werkzaamheden doet, zoals een vaatwasser uitruimen, stofzuigen, eten koken, boodschappen doen en een was draaien met kinderkleding.

Inspectie en screening Nanny’s 

Alle Nanny’s worden, voor zij beginnen, geïnspecteerd door de GGD. De GGD controleert in hoeverre er wordt gewerkt naar de richtlijnen in de kinderopvang. Daarnaast brengt het Nanny bureau 2 keer per jaar een bezoek aan huis en wordt er met ouders en de Nanny geëvalueerd.

Om ervoor te zorgen dat er kwalitatieve opvang wordt geboden wordt er gestart met een uitgebreide screening. De sollicitanten die op de vacature van een gezin reageren worden eerst gebeld voor een selectiegesprek wordt ingepland. Tijdens het selectiegesprek worden er casussen voorgelegd om het pedagogisch handelen van de Nanny te testen. Er wordt altijd een referentie ingewonnen en er zijn 2 kennismakingen en een meedraaidag, voor het gezin besluit of zij een overeenkomst willen aangaan met de Nanny.

In een overeenkomst wordt afgesproken hoeveel uren per maand de Nanny voor het gezin gaat werken, wordt aangegeven wat de kosten zullen zijn en welke opzegtermijn er wordt afgesproken. Hierbij heeft de Nanny de zekerheid dat zij voor langere tijd een vaste baan heeft en de ouders meer garantie op een vast gezicht voor hun kinderen.

Onderdeel van het gezin 

Ouders geven aan dat de Nanny een onderdeel is van het gezin en Nanny’s geven aan dat het heel fijn is dat zij kindgericht aandacht kunnen bieden aan een kind. Zij dragen dragen bij aan de ontwikkeling van een kind en kunnen door hun pedagogische kennis deze ontwikkeling stimuleren.

Ben je enthousiast geworden en wil je weten of deze vorm van opvang ook bij jullie past? Neem dan contact op met Nanny Service Nederland. 

Nanny Service Nederland bemiddeld al 8 jaar tussen Nanny aan huis en gezinnen en heeft al honderden gezinnen aan een leuke Nanny geholpen. 

 

Een uitkomst voor alle werkende ouders: kinderopvang aan huis
Logo Nanny Service Nederland

Interessant bericht?

Deel het op Social media!
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Anderen bekeken ook:

Draagzakken: Alle voordelen op een rijtje!
Draagzakken: Alle voordelen op een rijtje!
Leestijd: 4 minuten Draagzakken: Alle voordelen op een rijtje! Een draagzak is het ideale middel om je kindje dichtbij je te dragen en tegelijkertijd je handen vrij te hebben om andere dingen te doen, of gewoon…
Zijn de producten veilig?
Hoe weet ik of de producten veilig zijn?
Leestijd: 3 minuten Hoe weet ik of de producten veilig zijn? Dit zijn vast vragen die bij jullie door het hoofd gaan zodra jullie in aanmerking komen met Baby Exchangerie. In deze blog leggen we uit…
Nieuw in ons assortiment: De buggy Miley van Easywalker
Leestijd: 3 minuten Nieuw in ons assortiment: de buggy Miley van Easywalker. Bij Baby Exchangerie zijn we altijd op zoek naar leuke, nieuwe producten die wij kunnen toevoegen aan ons assortiment. De buggy Miley is de…
Elektrische bakfiets Dolly
Nieuw in ons assortiment: De elektrische Dolly bakfiets
Leestijd: 2 minuten Nieuw in ons assortiment: De elektrische Dolly bakfiets. In deze blog vertellen we je alles over de unieke eigenschappen van Dolly en hoe je hem bij ons kunt huren!  Een elektrische bakfiets bij…
Wieg of co-sleeper huren
Waarom een wieg of co-sleeper huren?
Leestijd: 3 minuten Waarom een wieg of co-sleeper huren? Wat is een wieg eigenlijk en waarom heb ik er 1 nodig? Allemaal vragen die ik had toen ik net zwanger was. Daarom leg ik in deze…
Nieuw in ons assortiment: De Wobbel Pro.
Leestijd: 3 minuten Nieuw in ons assortiment: De Wobbel Pro. In deze blog vertellen wij je alles wat je moet weten over het meest universele speelgoed dat er is! We hebben hem thuis getest en het…