fbpx

Wereld Milieu dag

Leestijd: 2 minuten

Deze blog begint met een feitje: Sinds 1972 is het elke 5 juni Wereld Milieu Dag! Dat is dus al een lange periode dat het milieu één keer per jaar in het zonnetje wordt gezet, met elk jaar een ander thema. Het thema wordt gekozen waar op dat moment de hoogste prioriteit ligt. Dus waar wij meer aandacht aan moeten besteden om het milieu te redden. Dit jaar is het thema ‘bossen’ voor de Wereld Milieu Dag.

Hoe heerlijk is het dat wij elk seizoen van het jaar gebruik kunnen maken van de Nederlandse bossen. Niet alleen de bossen in Nederland, maar de bossen over de hele wereld zijn prachtig. De kinderen kunnen spelen in de bossen en nieuwe avonturen beleven.

Leuke activiteiten in het bos!

Op een zonnige dag naar het bos gaan met de kinderen, heerlijk! Neem de picknickmand mee en zoek een mooi plekje uit. Voor de allerkleinsten kan je een duurzaam babynestje meenemen, zodat zij daarin kunnen rusten. En eventueel de oudste kids kunnen op ontdekkingstocht gaan, als zij maar wel in de buurt blijven! Er zijn zoveel activiteiten die je kan doen met de kids bijvoorbeeld boomhutten maken, wandelen, torens bouwen van takken, sporen zoeken en ga zo maar door!

Niet getreurd want met wat minder mooi weer of in de herfst zijn er ook genoeg mogelijkheden in het bos. Ga bijvoorbeeld losse gekleurde bladeren zoeken die op de grond liggen en maak vervolgens thuis een plakboek met de kids! Of kastanjes en eikeltjes verzamelen, het kan allemaal zolang het bos in goede staat is.

Wat kunnen wij doen?

Met zo’n mooi stuk natuur als het bos moeten wij zuinig zijn, want de kids hebben er enorm veel plezier van. Iedereen kan zijn of haar steentje bij dragen! Dat hoeft natuurlijk niet met allemaal drastische veranderingen, maar doe wat bij jou past. Kleine veranderingen zijn ook veranderingen ;). Tijdens het boodschappen doen kan je bijvoorbeeld letten op producten waar geen palmolie in zit, palmolie is een echte boosdoener. Palmolie komt van de palmplantages en bevinden zich in het regenwoud waar veel beschermde diersoorten leven. Of als je opzoek bent naar houten meubels, neem dan ook een kijkje op Marktplaats of ga producten huren. Op die manier wordt er weer een boom minder gekapt. Daarnaast kan je ook bewuste producten kopen en zoveel mogelijk duurzaam consumeren!

Desalniettemin geniet van de prachtige natuur in deze periode vooral in Nederland. Voor meer informatie over producten huren of duurzame producten kunnen je altijd mailen naar info@babyexchangerie.nl

Interessant bericht?

Deel het op Social media!
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Anderen bekeken ook:

Kinderwagen huren
Leestijd: 3 minuten Ben je op zoek om een kinderwagen te huren? Dan ben je hier aan het goede adres! Wij hebben verschillende kinderwagens (Easywalker, Yoyo Babyzen en Bugaboo) voor elke fase van je kindje. Tegenwoordig…
Tips van Milou Turpijn
Leestijd: 4 minuten Veel moeders hadden een heel ander leven toen zij nog niet zwanger waren en toen zij nog geen kindje hadden. Iedereen combineert het moederschap en het creëren van rust op zijn eigen manier….
7x inspiratie voor het streven naar een duurzame levensstijl
Leestijd: 4 minuten ‘We need a new green economy where all living beings can thrive. It’s not too late to slow down or even reverse degradation.’ – Normal is Over In de week van 20-27 september…
De babykamer van Sophie en zoontje Felix
Leestijd: 5 minuten De babykamer. Over het algemeen wil elke ouder hier graag iets moois van maken. Zeker bij aankomende moeders – laten we het houden op gierende hormonen- kan het een bijna obsessief iets worden….
De babykamer van Renée en haar zoontje
Leestijd: 4 minuten De babykamer. Over het algemeen wil elke ouder hier graag iets moois van maken. Zeker bij aankomende moeders- laten we het houden op gierende hormonen- kan het een bijna obsessief iets worden. DE…
Alles over babynestjes
Leestijd: 4 minuten Babynestje. Zo’n typische term waarvan je waarschijnlijk nog nooit gehoord had voordat je een kindje kreeg- of in elk geval voordat iemand dichtbij er een kreeg. Onder aanstaande en nieuwe ouders zijn babynestjes…

Schrijf je in!

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling en krijg maandelijkse leuke nieuwtjes & ontwikkelingen van de Baby Exchangerie in je mailbox.