Wat zijn de voordelen van een co-sleeper?

Leestijd: 2 minuten

Beide zoontjes hebben bij ons in een co-sleeper geslapen, die aan ons bed vast zat. Ik vond dit ideaal, om een aantal redenen:

  • Voor nachtvoedingen hoefde ik niet m’n bed uit, maar haalde hem zo uit z’n bedje en legde hem aan.
  • Je slaapt allebei veilig in een eigen bedje, maar bent toch heel dichtbij. Je baby kan jou horen en ruiken. Als hij onrustig was kon ik m’n hand op z’n buikje leggen en tegen hem praten. Oei ik groei geeft aan dat dit de veilige hechting van de baby bevordert.
  • Meestal vallen baby’s sneller in slaap en huilen baby’s minder tijdens co-sleeping, volgens Ouders van Nu. Hierdoor kun je zelf ook beter en langer slapen!

Het nadeel is wel dat je elk geluidje hoort en onnodig wakker van elkaar wordt. Goede reden om de baby na een aantal weken op z’n eigen bedje te leggen. Bij mij kwam dit moment natuurlijk, dat ik dacht dat het mooi was om naar z’n eigen kamertje te gaan.

Wij hebben zelf de co-sleeper van Petite Amélie, ideaal want je kunt er ook een wiegje van maken. Deze hebben we vervolgens op z’n eigen kamertje gezet. Het is wel belangrijk om de co-sleeper goed aan je eigen bed vast te maken, zodat je baby er niet tussen kan vallen.

Deze co-sleeper/wieg kun je nu ook bij ons huren voor een klein prijsje per maand, ga hiervoor naar de shop.

En nu maar hopen dat de kleine spruit een beetje slaapt!

Interessant bericht?

Deel het op Social media!
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Anderen bekeken ook:

Kinderwagen huren
Leestijd: 3 minuten Ben je op zoek om een kinderwagen te huren? Dan ben je hier aan het goede adres! Wij hebben verschillende kinderwagens (Easywalker, Yoyo Babyzen en Bugaboo) voor elke fase van je kindje. Tegenwoordig…
Tips van Milou Turpijn
Leestijd: 4 minuten Veel moeders hadden een heel ander leven toen zij nog niet zwanger waren en toen zij nog geen kindje hadden. Iedereen combineert het moederschap en het creëren van rust op zijn eigen manier….
Wereld Milieu dag
Leestijd: 2 minuten Deze blog begint met een feitje: Sinds 1972 is het elke 5 juni Wereld Milieu Dag! Dat is dus al een lange periode dat het milieu één keer per jaar in het zonnetje…
7x inspiratie voor het streven naar een duurzame levensstijl
Leestijd: 4 minuten ‘We need a new green economy where all living beings can thrive. It’s not too late to slow down or even reverse degradation.’ – Normal is Over In de week van 20-27 september…
De babykamer van Sophie en zoontje Felix
Leestijd: 5 minuten De babykamer. Over het algemeen wil elke ouder hier graag iets moois van maken. Zeker bij aankomende moeders – laten we het houden op gierende hormonen- kan het een bijna obsessief iets worden….
De babykamer van Renée en haar zoontje
Leestijd: 4 minuten De babykamer. Over het algemeen wil elke ouder hier graag iets moois van maken. Zeker bij aankomende moeders- laten we het houden op gierende hormonen- kan het een bijna obsessief iets worden. DE…

Schrijf je in!

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling en krijg maandelijkse leuke nieuwtjes & ontwikkelingen van de Baby Exchangerie in je mailbox.