fbpx

Wat zijn de leukste zwangerschaps-apps?

Leestijd: 5 minuten

Tegenwoordig zitten we met z’n allen aan onze telefoon geplakt, of dit nu goed is of niet. Super leuk om de ontwikkeling van je baby’tje te volgen via een app. Is het nog een perzik of al zo groot als een galia meloen? Voor zover je dit zelf nog niet voelt haha! Als je tijdens de zwangerschap op zoek bent naar zo veel mogelijk tips en informatie over en rondom de zwangerschap dan ben je hier op het juiste adres, want ik heb voor jou de leukste zwangerschaps-apps op een rijtje gezet.

Poppy to Pumpkin

Poppy to Pumpkin

Het is dan misschien geen zwangerschaps-app, maar zeker handig om je er voor in te schrijven tijdens je zwangerschap. Met de zwangerschapskalender van Poppy to Pumpkin kun je jouw uitgerekende datum of de geboortedatum van jouw kleintje aangeven. Op basis daarvan ontvang je iedere week in je mailbox een persoonlijke update die is afgestemd op keuzes die jij in die fase maakt en daarnaast ontvang je ook nog eens interessante informatie voor tijdens en na de zwangerschap.

 

Prenatal workout app

Prenatal workout

Deze app biedt Yogaoefeningen voor de fase waarin je zwanger bent. Elke dag krijg je een nieuwe oefening van ongeveer 20 minuten die jij die dag kunt doen. Je kunt de oefeningen makkelijk thuis uitvoeren. De eerste zeven dagen kun je gratis gebruik maken van de app, maar daarna betaal je $4,99 per maand.

 

 

 

 

Zwitsal babynamen app

Zwitsal

Wellicht houd je sinds jongs af aan al een namen boekje bij van alle namen die jij leuk vindt voor jouw kleintje, maar als je dat niet hebt dan maakt dan ook niet uit, want Zwitsal heeft een leuke oplossing bedacht om te helpen met een babynaam te kiezen. In plaats van door heel wat boekjes heen te bladeren en websites te bezoeken kun je nu via de babynamen app van Zwitsal de perfecte babynaam vinden voor jullie kleintje. Het is een soort van Tinder, maar dan met babynamen. Je kunt kiezen uit de namen die er al zijn, maar ook zelf namen invullen. Vervolgens kunnen jij en jouw partner apart van elkaar antwoordt geven over wat jullie van die namen vinden en mochten jullie beide dezelfde naam leuk vinden dan hebben jullie een ‘match.’

 

 

Headspace

Headspace

Het is dan misschien geen echte zwangerschaps app, want iedereen kan er gebruik van maken, maar het is wel een hele fijne app om tijdens jouw zwangerschap gebruik van te maken. Met Headspace kun je tussen die stressvolle tijden een momentje voor jezelf pakken. Met de in- en uithaaloefeningen focus je je op jouw lichaam en vergeet voor heel even de rest van de wereld. Door de mediteren creëer je rust in jouw lichaam en kun je na een aantal minuten van mediteren de wereld weer aan.

 

 

 

 

 

24Baby Zwangerschaps-app

24baby

Met de 24Baby Zwangerschaps-app heb je alles in 1. Je kunt jouw eigen zwangerschap bijhouden door de zwangerschapskalender en de babykalender. Door je uitgerekende datum in te vullen kun je de groei van jouw baby bijhouden, maar vind je per week ook de belangrijke informatie dat jij moet weten in die fase van jouw zwangerschap. En ook na de bevalling kun je de ontwikkeling van jouw kleintje bijhouden via de app. Daarnaast kun je ook lid worden van de geboorteclub, waarin je in contact komt met andere ouders die in dezelfde maand hun kleintje verwachten of ouders waarvan hun kleintje in dezelfde maand geboren is. Ook heb je de community-groepen met de volgende groepen als volgt: Kinderwens, Alleenstaande ouders, Papa-club en er zijn er nog veel meer waarmee je in contact kunt komen.

 

 

 

 

Túúrlijk schatje

Tuurlijk schatje

Dit is een zwangerschaps-app die speciaal bestemd is voor (aanstaande) vaders. Tijdens de negen maanden van de zwangerschap vind je in deze grappige app: interessante informatie en tips, waar je de komende 9 maanden veel aan zult hebben. Ook is deze app in boekenvorm te verkrijgen op bol.com.

 

 

 

 

Doula Bevallingscoach

Doula

Een doula is een professionele zwagerschapscoach die jou ondersteunt bij de niet-medische kant van jouw zwangerschap en bevalling. Nu bestaat er ook een doula in de vorm van een zwangerschaps-app. De app helpt je bij de eerste uren van de bevalling om door je weeën heen te komen. Wanneer je een wee krijgt kun je op de knop drukken en zal de doula tegen je praten om door de weeën heen te komen. Je krijgt tips over hoe je de weeën op kunt vangen en wordt vooral geholpen om je te laten ontspannen.

 

 

 

Zwangerschap +

Zwangerschap+

In deze zwangerschaps-app kun je de ontwikkeling van jouw baby in de gaten houden. Daarnaast kun je een persoonlijk dagboek bijhouden, vind je een baby-uitzetlijst en een weeën timer. Ook mis je nooit meer een afspraak, doordat je vanaf nu doktersafspraken kunt bijhouden en daarnaast word je ook nog eens geïnformeerd over voeding, beweging en de bevalling. En dat is nog niet eens alles, want er zijn nog veel meer mogelijkheden met de app. Met deze app weet je in ieder geval zeker dat je alles uit de zwangerschap kunt halen.

Er bestaat oneindig veel aanbod aan zwangerschaps-apps waaruit je kunt kiezen. Hierboven heb ik de zwangerschaps-apps die mij het leukst en fijnst leken voor tijdens de zwangerschap uitgekozen om met jullie te delen. Als jij nog een app kent die jij tijdens de zwangerschap hebt gebruikt dan hoor ik het graag!

 

 

Interessant bericht?

Deel het op Social media!
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Anderen bekeken ook:

Wanneer is een goed moment om je babyuitzet in huis te halen?
Leestijd: 2 minuten Je huurt de producten, dus je wilt de spullen misschien niet onnodig vroeg in huis hebben. Helaas kunnen we de bevalling echter niet plannen. Het is één van de weinige dingen waar we…
Op vakantie en ik neem mee..
Leestijd: 3 minuten Dit ga je waarschijnlijk nog wel meemaken of heb je al meegemaakt, op vakantie met de kids, wat moet je in vredesnaam allemaal mee nemen? Dat dachten wij ook. Is het nodig om…
Het is weer vakantie! Lees hier de leukste ideeën om op pad te gaan de komende weken.
Leestijd: 4 minuten Dit jaar een vakantie in eigen land. Dat is even omschakelen, misschien had je wel de eerste vakantie met je kleine dreumes gepland in het vliegtuig. Gelukkig zijn er genoeg activiteiten en prachtige…
Hartkamp Baby Kids Gifts
Leestijd: 4 minuten Wij zijn super blij met onze partner Heleen Kremer van de winkel Hartkamp Baby Kids Gifts. Hartkamp is een echt familiebedrijf en een begrip in deze branche. Dit jaar bestaat de winkel 65…
Kinderwagen huren
Leestijd: 3 minuten Ben je op zoek om een kinderwagen te huren? Dan ben je hier aan het goede adres! Wij hebben verschillende kinderwagens (Easywalker, Yoyo Babyzen en Bugaboo) voor elke fase van je kindje. Tegenwoordig…
Tips van Milou Turpijn
Leestijd: 4 minuten Veel moeders hadden een heel ander leven toen zij nog niet zwanger waren en toen zij nog geen kindje hadden. Iedereen combineert het moederschap en het creëren van rust op zijn eigen manier….

Schrijf je in!

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling en krijg maandelijkse leuke nieuwtjes & ontwikkelingen van de Baby Exchangerie in je mailbox.