fbpx

Wanneer is een goed moment om je babyuitzet in huis te halen?

Leestijd: 2 minuten

Je huurt de producten, dus je wilt de spullen misschien niet onnodig vroeg in huis hebben. Helaas kunnen we de bevalling echter niet plannen. Het is één van de weinige dingen waar we gewoon geen controle over hebben. Dat voelt misschien ook wel onwennig en onzeker (tenminste dat vind ik!). Omdat wij inmiddels wat ervaring hebben met onze klanten, adviseren we je graag wat een goed moment is om je uitzet in huis te hebben, zodat we blije moeders en kindjes hebben!

Normale bevalling tussen 37-41 weken

Het is goed om te weten dat een normale bevalling plaatsvindt tussen week 37 en 41. Vanaf week 37 is de baby helemaal af en kan hij of zij gerust komen! Misschien is mama er nog niet helemaal klaar voor, maar in dit proces bepaalt de baby (nu al;)). Ook zul je misschien wel merken dat als je met verlof bent en de spullen nog niet in huis hebt, je toch wel onrustig wordt. Je hormonen vertellen je: opruimen, schoonmaken, wassen, klaarzetten, in huis halen. Dit wordt ook wel nesteldrang genoemd en is heel natuurlijk en normaal. Ik weet nog dat ik rond 36 weken opeens een mega bestelling op bol plaatste met luiers, doekjes en cremetjes omdat ik helemaal onrustig werd dat ik het nog niet in huis had.

We leveren standaard 4 weken vantevoren

Om deze redenen adviseren wij om je producten minstens 4 weken van tevoren in huis te hebben, goed voor jouw gemoedsrust en die van ons. We hebben nu al een paar keer meegemaakt dat moeders aan het bevallen zijn (in het ziekenhuis dan wel), terwijl wij met de spullen op de stoep staan… Dit willen wij natuurlijk voorkomen, want dat is zeker niet fijn voor moeders en kind.
Eerder mag natuurlijk ook, als dat jou helpt om je rustig voor te bereiden en te ontspannen. Dit is voor iedereen anders.

Mijn eigen ervaring

Mijn eigen uitzet kwam deze keer pas met 37-5, de dag dat mijn oudste zoon werd geboren. Voor voelde dat al een beetje als een due-date, want ja de 3e kan net zo goed op dat moment komen. Het nog niet hebben van een wiegje in huis, maakte me toch een beetje onrustig. Dus ladies, ik kan echt aanraden rond 4 weken voor de uitgerekende datum je producten te laten bezorgen, zodat je met een gerust hart je kindje kunt verwelkomen in jullie huis!

Veel liefs, Julie

Interessant bericht?

Deel het op Social media!
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Anderen bekeken ook:

Borstvoeding en kolven? Hier vind je alle tips van een lactatiekundige!
Leestijd: 5 minuten Wij hadden de mogelijkheid om alle brandende vragen over borstvoeding, borstkolven en tips te vragen aan Wendy van Seelen. Inmiddels is Wendy al 15 jaar lactatiekundige en al 20 jaar werkzaam met baby’tjes….
Op vakantie en ik neem mee..
Leestijd: 3 minuten Dit ga je waarschijnlijk nog wel meemaken of heb je al meegemaakt, op vakantie met de kids, wat moet je in vredesnaam allemaal mee nemen? Dat dachten wij ook. Is het nodig om…
Het is weer vakantie! Lees hier de leukste ideeën om op pad te gaan de komende weken.
Leestijd: 4 minuten Dit jaar een vakantie in eigen land. Dat is even omschakelen, misschien had je wel de eerste vakantie met je kleine dreumes gepland in het vliegtuig. Gelukkig zijn er genoeg activiteiten en prachtige…
Hartkamp Baby Kids Gifts
Leestijd: 4 minuten Wij zijn super blij met onze partner Heleen Kremer van de winkel Hartkamp Baby Kids Gifts. Hartkamp is een echt familiebedrijf en een begrip in deze branche. Dit jaar bestaat de winkel 65…
Kinderwagen huren
Leestijd: 3 minuten Ben je op zoek om een kinderwagen te huren? Dan ben je hier aan het goede adres! Wij hebben verschillende kinderwagens (Easywalker, Yoyo Babyzen en Bugaboo) voor elke fase van je kindje. Tegenwoordig…
Tips van Milou Turpijn
Leestijd: 4 minuten Veel moeders hadden een heel ander leven toen zij nog niet zwanger waren en toen zij nog geen kindje hadden. Iedereen combineert het moederschap en het creëren van rust op zijn eigen manier….

Schrijf je in!

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling en krijg maandelijkse leuke nieuwtjes & ontwikkelingen van de Baby Exchangerie in je mailbox.