Self-care momentje met je baby

Leestijd: 6 minuten

Wat een omslagpunt in je leven: een baby! Opeens sta jij niet meer het middelpunt, maar je baby. Je voelt je verantwoordelijk en maakt je continue zorgen: slaapt en drinkt ze/hij genoeg? Hoe krijg ik een goed ritme? Gaat het lukken met de borstvoeding? Dit kan best stressvol zijn. Daarom is het heel fijn én belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en om een rust moment te pakken. Maar hoe doe je dit? Want je baby zit 24/7 aan je vastgeplakt. Ik vond het daarom heel fijn om iets te doen met mijn baby’tje waar we samen konden ontspannen. Deels is het fijn als je laagdrempelig activiteiten thuis kunt doen, maar het is ook wel lekker om dat huis eens te kunnen ontvluchten. In deze blog vind je activiteiten die jij samen met jouw kleintje binnen- en buitenshuis kunt doen en die ook nog eens voor ontspanning zorgen.

Baby spa: DearBaby

Ben je toe aan een momentje rust en ontspanning en wil je de band tussen jou en jouw baby versterken? Dan is een baby spa een uitkomst! Bij DearBaby heb je heerlijke behandelingen die rustgevend en ontspannend zijn voor zowel jou als je baby.

 

 

Dewi van DearBaby

DearBaby focust zich dan ook, zowel op de fysieke als mentale gezondheid van jou en jouw kleintje. De behandelingen worden gegeven door Dewi Cleonise, gecertificeerd docent massage en de eigenaar van DearBaby. Door babymassage toe te passen op haar 3 kinderen heeft Dewi een goede band met haar kinderen kunnen opbouwen, ze beter leren kennen en meer zelfvertrouwen gekregen.

Een DearBaby behandeling
De behandelingen zijn altijd privé en begint altijd met uitleg over wat er die sessie zal gebeuren en daarnaast een voet spa met rozenblaadjes. Voor de behandeling kun je kiezen uit Baby Float, Belly Masks en Ouder & Baby Relax Pakketten die geïnspireerd zijn door de Balinese tradities. De baby spa helpt bij krampjes, reflux en trauma na de bevalling en daarnaast versterkt het ook nog eens de spieren en botten, verbetert de eet en slaappatroon en geeft het een boost aan het zelfvertrouwen van jouw baby.

 

Een DearBaby behandeling

Lijkt het je leuk? Ga dan naar https://www.dearbaby.nl/behandelingen en boek snel een behandeling!

Babymassage

Babymassage is een goede manier om contact te maken met jouw kleintje. Massage stimuleert de huid, houdt de gewichten soepel en vermindert de spanning bij jouw baby. Bij de cursus van the Rub krijg je theorie over het aanraken en in contact komen met jouw kind, maar kom je ook daadwerkelijk in contact door aanraking. Bij Baby Massage Amsterdam geven ze Shantala Babymassage dat afkomstig is uit India en dat uitgaat van een respectvolle benadering. En natuurlijk kun je ook een massage krijgen bij DearBaby, daar wordt er aangeraden om jouw kind zelf te masseren om een betere band te krijgen met jouw kleintje. De bewegingen worden door de babymasseur voorgedaan op een pop en die kun jij als ouder dan na doen. Die kennis kun je na de behandeling mee naar huis nemen, zodat je ook thuis jouw baby kunt masseren.

 

Sporten met de baby

Als ouder kun je jouw kinderen niet overal meenemen, maar bij studio191 heb je speciale klasjes waar je samen met jouw baby heen kunt. Daar krijg je cursussen, zoals yoga, Pilates en fitnes. In de lessen werk je aan het rekken van je spieren, maar ook aan je houding. Ondertussen kan jouw kleintje spelen met speelgoed, een dutje doen of jouw observeren tijdens het oefenen. Ook heb je bij Mom in Balance outdoor trainingen voor zwangere vrouwen en voor vrouwen na de bevalling om in “shape” te komen. Door de weeks kun je hier je baby’tje mee naar toe nemen, ideaal! Daarnaast vind je in het boek van mom-in-balance ook oefeningen die je thuis kunt doen na de bevalling om je bekkenbodem te versterken.

 

Babyzwemmen

Ook zwemmen is goed voor de fysieke en mentale gezondheid van jouw baby. Het water geeft de baby hetzelfde soort gevoel als de 9 maanden die zij in de baarmoeder hebben doorgebracht en brengt daarom een vertrouwend gevoel bij ze op. Je kunt samen als gezin een keer zwemmen, maar jouw kleintje kan ook babylessen volgen bij het zwembad. Bij de babyzwemlessen staat het creëren van een band tussen ouder en kind centraal. Elke zwembad is verschillend en heeft een andere leeftijdscategorie. Zo kun je bij de Mirandabad pas baby zwemles volgen vanaf 12 weken, bij Mercatorbad vanaf 8 weken, zwembad Amsterdam-Oost vanaf 6 weken en het Marnixbad vanaf circa 5 maanden.

 

Baby-yoga

Bij baby-yoga doe je speelse oefeningen, waardoor jouw kleintje rustig en ontspannen wordt en leert jouw baby om te gaan met stress. Baby-yoga bestaat uit onder andere uit massage en lichamelijke oefeningen, waarbij jij als ouder de leiding neemt en de armen of benen van jouw kleintje beweegt. Ook als ouder kom je tot rust in deze drukke periode. Samen met jouw kleintje kun je yogalessen volgen om een hechtere band met elkaar te creëren en zodat je samen kunt ontspannen. Bij Mirjam Vos kun je baby-yogacursus volgen, zij zit in Amsterdam-west en zij is echt een guru op het gebied van baby massage en baby-yoga. Als je de oefeningen liever thuis wilt doen dan kan dat ook, want op de onlinewereld vind je websites die oefeningen aanbieden die je thuis kunt doen zoals, op de website Yogaonline.nl.

Yoga Nidra

Het is heel vervelend als je ’s nachts geen goede nachtrust hebt en de volgende ochtend vroeg op moet om slaperig naar school of werk te gaan. Maar dat is niet nodig want, wist je dat 1 Yoga Nidra sessie gelijk staat aan 4 uur slaap? Als je ’s avonds met moeite in slaap valt kun je oefeningen doen, want dat zorgt dat je sneller in slaap zult vallen. De oefeningen kun je thuis doen, maar je kunt natuurlijk ook naar een Yoga Nidra les bij plekken zoals, Yoga Spot. Tijdens de les lig je op jouw eigen mat, met kussen en dekentje en zal de docent je begeleiden door aanwijzingen te geven met haar stem. Jij hoeft alleen te luisteren. Heb je met die korte nachten het gevoel dat je wat slaap moet inhalen, maar wil je liever niet naar een cursus? Dan kun je ook apps downloaden en op de app een Yoga Nidra sessie aanzetten. Goede apps voor Yoga Nidra zijn: Insight timer (deze app is gratis, maar voor de premium versie betaal je al snel 60 dollar per jaar) en House of Deeprelax (hiervoor kun je kiezen uit flexibel €5, 99 per maand, jaarlijks €33,99 per jaar of lifetime €129,99 éénmalig).

Je zou het misschien niet verwachten, maar ook jouw baby kan veel stress, onrust en slapeloze nachten ervaren, daarom is het goed om jouw kleintje activiteiten te doen, zodat hij of zij kan leren om positief met die gevoelens om te gaan. Daarnaast kun je door samen activiteiten te doen, zoals sporten, zwemmen en yoga bijdragen aan het creëren van een betere band tussen jou en jouw kleintje. En natuurlijk blijf je ook nog eens fit, spendeer tijd met je baby en is het goed voor het zelfvertrouwen. En vergeet niet dat je ook andere ouders leert kennen en jouw netwerk kunt opbouwen. Hopelijk heb ik je met deze blog ideeën kunnen geven voor de eerstvolgende keer dat een self-care momentje wilt met jouw baby.

 

Interessant bericht?

Deel het op Social media!
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Anderen bekeken ook:

Kinderwagen huren
Leestijd: 3 minuten Ben je op zoek om een kinderwagen te huren? Dan ben je hier aan het goede adres! Wij hebben verschillende kinderwagens (Easywalker, Yoyo Babyzen en Bugaboo) voor elke fase van je kindje. Tegenwoordig…
Tips van Milou Turpijn
Leestijd: 4 minuten Veel moeders hadden een heel ander leven toen zij nog niet zwanger waren en toen zij nog geen kindje hadden. Iedereen combineert het moederschap en het creëren van rust op zijn eigen manier….
Wereld Milieu dag
Leestijd: 2 minuten Deze blog begint met een feitje: Sinds 1972 is het elke 5 juni Wereld Milieu Dag! Dat is dus al een lange periode dat het milieu één keer per jaar in het zonnetje…
7x inspiratie voor het streven naar een duurzame levensstijl
Leestijd: 4 minuten ‘We need a new green economy where all living beings can thrive. It’s not too late to slow down or even reverse degradation.’ – Normal is Over In de week van 20-27 september…
De babykamer van Sophie en zoontje Felix
Leestijd: 5 minuten De babykamer. Over het algemeen wil elke ouder hier graag iets moois van maken. Zeker bij aankomende moeders – laten we het houden op gierende hormonen- kan het een bijna obsessief iets worden….
De babykamer van Renée en haar zoontje
Leestijd: 4 minuten De babykamer. Over het algemeen wil elke ouder hier graag iets moois van maken. Zeker bij aankomende moeders- laten we het houden op gierende hormonen- kan het een bijna obsessief iets worden. DE…

Schrijf je in!

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling en krijg maandelijkse leuke nieuwtjes & ontwikkelingen van de Baby Exchangerie in je mailbox.