Veelgestelde vragen (FAQ)

Ja, wij willen de beste kwaliteit voor jouw baby en gebruiken alleen erkende merken die al jaren gespecialiseerd zijn in babyproducten en door ons zijn getest. Daarbij verhuren we alleen producten die in uitstekende staat zijn, omdat je baby alleen het beste verdient.

Mis je een product die je graag wilt? Laat het ons dan weten. Wij houden ons aanbod up to date en staan altijd open voor suggesties

Helaas zijn er nog niet voor alle producten duurzame varianten. In eerste instantie focussen we daarom met name op het stimuleren van het hergebruiken van de producten door de consument. Op de manier hoeven er überhaupt veel minder producten te worden geproduceerd.

Waar kan bieden we duurzame producten aan:
– Bednest: gemaakt van FSC gecertificeerd hout
– Tripp Trapp: gemaakt van FSC gecertificeerd hout en afgewerkt met lak op waterbasis
– Petite Amélie: gemaakt van FSC gecertificeerd hout (Bednest, Tripp Trapp, Petite Amelie). De co-sleeper, wieg, kinderstoel en box zijn gemaakt van FSC gecertificeerd hout en afgewerkt met lak op waterbasis.

We selecteren de producten nauwlettend op basis van de volgende criteria:

 1. Veiligheid: de producten moeten voldoen aan de veiligheidsstandaarden.
 2. Gebruiksvriendelijkheid: de producten zijn gemakkelijk in gebruik en goed te vervoeren en op te slaan
 3. Kwaliteit: producten zijn goed te onderhouden/reinigen en refurbishen.
 4. Stijl: producten zijn mooi, mensen willen ze in huis hebben of er mee gezien worden.

Natuurlijk! We garanderen dat alle producten geïnspecteerd, gewassen en ontsmet worden voordat ze te huur aangeboden worden. Voor het huidje van je baby en omwille van de planeet gebruiken we alleen natuurlijke reinigingsmiddelen.

We werken uitsluitend met de beste leveranciers van babyproducten. Zodra een product terugkomt na de verhuurperiode wordt het helemaal nagekeken en getest op veiligheid voordat ze door gaan naar de volgende baby.

Slijtage/herstelbare schade
We gaan er vanuit dat je het product gebruikt, dus slijtage hoort erbij. En een ongelukje kan altijd gebeuren, zeker met baby’s. In het geval van stoffen bekleding kun je het zelf wassen (lees hiervoor goed het waslabel).

Voorbeelden van slijtage of herstelbare schade: naad los, klein gaatje of vlek op een onopvallende plek of verf die een beetje is afgebladderd.

Onherstelbare schade
Wanneer er schade is die wij niet meer kunnen herstellen en die het product onbruikbaar maakt of de veiligheid in het geding brengt, dan moet je zo spoedig mogelijk doch uiterlijk binnen twee dagen nadat de schade is ontstaan of bekend werd het aan ons melden. Je kunt ons dan direct bellen, een WhatsApp bericht sturen naar: 06-22455271 of mailen op: julie@babyexchangerie.nl. (Stuur in dat geval ook foto’s van de schade). We regelen dan een vervangend product voor je. Ook brengen wij een bedrag van 15% van de nieuwwaarde van het gehuurde, of, wanneer 15% onredelijk is, een redelijk percentage van de nieuwwaarde van het gehuurde.

Voorbeelden van onherstelbare schade: vlek of schade op een opvallende plek, hout dat niet te repareren is.

Producten met schade graag altijd retourneren, zodat wij deze kunnen doneren aan Stichting Babyspullen.

Neem dan binnen 24 uur contact met ons op en dan bezorgen we snel weer een nieuwe. Wel ben je in geval van vermissing of diefstal een eigen risico verschudligd van 30% van de nieuwwaarde van het gehuurde. Daarnaast moet je ook aangifte doen.

We zijn momenteel bezig om dit mogelijk te maken.
Dit doe je simpel en snel via onze webshop. Selecteer de producten die je tijdelijk wilt huren en reken deze af. Geef bij de betaling aan wanneer je de producten in ontvangst wilt nemen. Wij gaan de producten voor je in orde maken en nemen contact met je op wanneer we deze komen leveren.
Bij Baby Exchangerie sluit je een abonnement af vanaf 3 maanden. Na deze periode kun je het lease contract per maand opzeggen. Je hebt altijd het recht om producten binnen 14 dagen na bestelling te retourneren in orginele staat. We hanteren geen maximale lease termijn. Gebruik je het product niet meer? Laat het ons dan weten, dan zetten we je abonnement stop.
Het abonnement gaat in op de dag dat je het pakket hebt ontvangen.
Je mag de spullen 14 dagen thuis op zicht hebben. We zijn er van overtuigd dat je enorm blij zult zijn met onze kwaliteitsspullen voor jouw kleintje. Mocht je toch van gedachte veranderd zijn, geen probleem! Mits alles in de originele verpakking en ongebruikt en onbeschadigd is, mag je het kosteloos terugsturen en brengen we alleen de verzendkosten in rekening. Stuur ons een email naar julie@babyexchangerie.nl onder vermelding van herroepingsrecht, je ordernummer en naam en wij regelen het voor je.
De opzegtermijn is 1 maand en dat kun je per e-mail opzeggen.

Wat jammer dat je ons gaat verlaten! Neem contact met ons op zodat we jouw abonnement kunnen beëindigen. Houd er rekening mee dat wij een opzegtermijn van één maand hanteren en je de producten dus nog één maand na opzegging kunt gebruiken mits de minimale contractduur is behaald. Vervolgens plannen we een ophaalmoment, geven je instructies hoe je de producten kunt terugsturen of langs kan brengen bij ons magazijn in Duivendrecht. 

– Ma-vrij vóór 14:00 uur besteld is de volgende dag in huis. 
– Za of zo besteld is dinsdag in huis.

Wij raden aan om je babyuitzet ongeveer 4 weken voor de uitgerekende datum thuis te laten bezorgen. Mocht je kindje onverhoopt eerder geboren worden, laat het ons dan gewoon weten! Dan zorgen wij ervoor dat de door jouw bestelde producten zo spoedig mogelijk worden geleverd. 

– Al onze pakketten worden verstuurd met PostNL. 
– Woon je in de buurt dan komen we de producten zelf brengen met de bakfiets, wel zo milieubewust! 

– De verzendkosten voor alle zendingen binnen Nederland bedragen €6,95. 
– Bestel je 3 producten of meer dan bedragen de verzendkosten €15,- 
– De verzendkosten voor zendingen buiten Nederland van pakketten tot en met 10 kilogram bedragen €25,- 
– De verzendingen buiten Nederland van pakketten boven 10 kilogram bedragen €34,-

Bij de eerste betaling wordt direct een automatische incasso aangemaakt voor de huurproducten. Bestaande klanten kunnen inloggen met een eigen emailadres, vervolgens is daar een overzicht van de facturen zichtbaar. Voor de koopproducten betaal je een eenmalige betaling. 

Je betaalt elke maand voor het abonnement. De prijs is afhankelijk van de producten die je op dat moment huurt. De prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten.

Je kunt betalen via Ideal, met alle banken.

Stuur ons dan één maand vantevoren een bericht op info@babyexchangerie.nl. Het is mogelijk om de producten retour te sturen op drie manieren:

 1. Je kunt de producten op maandag en vrijdag tussen 09u-17u terugbrengen naar ons magazijn in Duivendrecht. Neem contact met ons op om te laten weten wanneer je langskomt. 
 2. Je kan de producten via de normale bezorgservice opsturen naar: Industrieweg 22 1115 AE Duivendrecht. (A.J van Deudekom B.V.) Laat even weten wanneer je de producten retour stuurt, dan kunnen wij daar rekening mee houden.
 3. Woon je in Amsterdam dan kunnen de producten bij jouw thuis ophalen voor €15,- op woensdag tussen 09u-17u. Woon je buiten Amsterdam dan kunnen wij de producten ophalen voor €30,-. 
  Let op: gezien de huidige situatie werken wij vooral thuis. Neem dus even contact op als je wilt langskomen dan kunnen wij hier rekening mee houden.

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het bijgevoegde modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben terug gekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag Herroeping waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van de terugzending komen voor uw rekening.. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en het werking van de goederen vast te stellen. Uitgezonderd van het herroepingsrecht is een consumentenkoop die ziet op de levering van:

 • volgens specificaties van de consument vervaardigde producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn;
 • producten die snel bederven of die een beperkte houdbaarheid hebben;
 • producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken;
 • producten die na levering door hun aard onherroepelijk zijn vermengd met andere zaken;
 • audio- en video-opnamen en computerprogrammatuur waarvan de verzegeling na levering is verbroken;
 • kranten, tijdschriften of magazines, met uitzondering van een overeenkomst voor de geregelde levering van dergelijke publicaties (een abonnement).

Slijtage/herstelbare schade
We gaan er vanuit dat je het product gebruikt, dus slijtage hoort erbij. En een ongelukje kan altijd gebeuren, zeker met babies. In het geval van stoffen bekleding kun je het zelf wassen (lees hiervoor goed het waslabel).

Voorbeelden van slijtage of herstelbare schade: naad los, klein gaatje of vlek op een onopvallende plek of verf die een beetje is afgebladderd.

Onherstelbare schade
Wanneer er schade is die wij niet meer kunnen herstellen en die het product onbruikbaar maakt of de veiligheid in het geding brengt, dan moet je zo spoedig mogelijk doch uiterlijk binnen twee dagen nadat de schade is ontstaan of bekend werd het aan ons melden. Je kunt ons dan direct bellen, een WhatsApp bericht sturen naar: 06-22455271 of mailen op: julie@babyexchangerie.nl. (Stuur in dat geval ook meteen foto’s van de schade). We regelen dan een vervangend product voor je. Ook brengen wij een boete van 15% van de nieuwwaarde van het gehuurde, of, wanneer 15% onredelijk is, een redelijk prercentage van de nieuwwaarde van het gehuurde.

Voorbeelden van onherstelbare schade: vlek of schade op een opvallende plek, hout dat niet te repareren is.

Producten met schade graag altijd retourneren, zodat wij deze kunnen doneren aan Stichting Babyspullen.

Neem dan binnen 24 uur contact met ons op en dan bezorgen we snel weer een nieuwe. Wel ben je in geval van vermissing of diefstal een eigen risico verschudligd van 30% van de nieuwwaarde van het gehuurde. Daarnaast moet je ook aangifte doen.

We zijn momenteel bezig om dit mogelijk te maken.
Net zoals andere postbedrijven blijven wij de bezorging van onze producten voortzetten. De gezondheid en veiligheid van ons personeel, klanten en partners staan voorop en daarom houden wij de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauw in de gaten. Bij leveringen aan de deur kunnen wij helaas niet mee naar binnen voor de installatie i.v.m. de hygiënemaatregelen. De leveringen lopen dus door tot en met aan de deur.
Wij baseren ons op de adviezen en richtlijnen van de RIVM die hierover het volgende zegt op RIVM.nl: “Buiten het lichaam kan het virus niet goed overleven. De kans dat je besmet raakt via het aanraken van producten of oppervlakten is erg klein.” Alle producten worden grondig gereinigd alvorens ze worden uitgeleverd, volgens het RIVM is het dan niet mogelijk om via de producten het virus door te geven. Meer weten? Dan adviseren wij je om je hierover via RIVM.nl te laten informeren.
 • minimale bezetting op kantoor
 • veel werken vanuit huis
 • alle RIVM maatregelen nauwkeurig in de gaten houden en opvolgen
 • En vooral gezond blijven 😉

Wij baseren ons op de adviezen en richtlijnen van de RIVM die hierover het volgende zegt op RIVM.nl: “Op dit moment krijgen kinderen bijna nooit klachten van het nieuwe coronavirus. Kinderen zijn dus geen speciale risicogroep. Kinderen vormen ook geen grote besmettingshaard voor de ziekte.”

Meer weten? Dan adviseren wij je om je hierover via RIVM.nl te laten informeren.

Wij baseren ons op de adviezen en richtlijnen van de RIVM die hierover het volgende zegt op RIVM.nl: “Uit de gegevens die nu bekend zijn, lijken kinderen weinig klachten te krijgen van het coronavirus en weinig bij te dragen aan de verspreiding van het coronavirus.

Kinderen kunnen prima met andere kinderen spelen als ze géén klachten hebben zoals koorts, verkoudheid of hoest. Maar liever niet met een groep, maar met een paar andere kinderen. Bijvoorbeeld een partijtje voetballen met een grote groep kinderen is geen goed idee, maar met een paar kinderen op doel schieten of overschieten zou wel prima kunnen. Andere contact spelletjes doen zoals tikkertje is geen goed idee, maar spelen in een speeltuin met een paar kinderen kan wel. Belangrijk is dat ook kinderen zoveel mogelijk intensief lichamelijk contact proberen te vermijden en dat zij voor en na het spelen met speelgoed/toestellen hun handen wassen.”

Meer weten? Dan adviseren wij je om je hierover via RIVM.nl te laten informeren.

Wij baseren ons op de adviezen en richtlijnen van de RIVM die hierover het volgende zegt op RIVM.nl: “Nee. Als je je beter voelt en 24 uur geen gezondheidsklachten meer hebt gehad, ben je genezen. Je draagt het virus dan niet meer bij je.Je kunt andere mensen dan niet meer besmetten.”

Meer weten? Dan adviseren wij je om je hierover via RIVM.nl te laten informeren.

Wij baseren ons op de adviezen en richtlijnen van de RIVM die hierover het volgende zegt op RIVM.nl: “Nee. We zien dat infectie met het virus hetzelfde verloop heeft als bij vrouwen die niet zwanger zijn. Voor zover bekend is er geen verhoogde kans op een miskraam of aangeboren afwijkingen door infectie met dit virus. Met de gegevens die nu bekend zijn, lijken de gevolgen van een infectie met COVID-19 bij een zwangere vrouw niet anders voor het kind en de moeder dan bij andere infectieziekten die koorts veroorzaken.”

Meer weten? Dan adviseren wij je om je hierover via RIVM.nl te laten informeren.

Wij baseren ons op de adviezen en richtlijnen van de RIVM die hierover het volgende zegt op RIVM.nl: “Voor zover wij weten zijn er geen kinderen overleden aan een coronavirus infectie. Bij kinderen met een longaandoening kan het ziektebeeld ernstiger verlopen. Zoals voor alle mensen met andere gezondheidsproblemen geldt: houd de standaard hygiënemaatregelen in acht en blijf uit de buurt van mensen die ziek zijn. Deze maatregelen gelden overigens voor alle virussen, ook die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.”

Meer weten? Dan adviseren wij je om je hierover via RIVM.nl te laten informeren.

Chat openen
1
Hulp nodig? 💬
Hallo 👋
Hoe kunnen we je helpen? 😃