Co-sleepen met de Chicco Next2Me Dream

Leestijd: 5 minuten

We hebben weer een nieuw product in ons assortiment. Ditmaal hebben we ons assortiment mogen uitbreiden met de co-sleeper Chicco Next2Me Dream.
Deze co-sleeper is één van de populairste co-sleepers van dit moment. Dit komt omdat hij beschikt over ontzettend veel opties en mogelijkheden.
In deze blog vertellen we je alles over de voordelen van co-sleepen met de Chicco Next2Me Dream. 

Wat is een co-sleeper?

Een co-sleeper is eigenlijk een wiegje dat je naast je eigen bed kunt plaatsen waardoor je ’s nachts makkelijk bij je kindje kunt.
In de niet-westerse culturen komt co-sleeping al veel voor. In de westerse samenleving komt co-sleeping nog een stuk minder vaak voor, toch kan het helpen bij te dragen aan de hersenontwikkeling van je kindje.

Co-sleepen met de Chicco Next2Me Dream

Voordelen van co-sleepen

Samen met je kindje slapen heeft nog veel meer voordelen:

 • Het bevordert de hechting tussen moeder en kind.
 • Hechting draagt bij aan de emotionele, sociale en cognitieve delen van de hersenen.
 • Het zorgt ervoor dat je kindje minder huilerig is.
 • Baby’s die alleen in een kamertje slapen, lopen twee keer meer kans om te sterven door wiegendood dan kinderen die samen met de ouders slapen.
 • De gemiddelde tijdsduur dat baby en moeder wakker zijn is korter vergeleken met baby’s die in een eigen kamertje slapen en aandacht nodig hebben om weer in slaap te kunnen vallen.
 • Samen slapen is handig om je kindje ’s nachts te voeden zonder dat je daarvoor het bed uit hoeft.
 • Co-sleepen helpt pasgeboren baby’s bij het reguleren van de ademhaling en hartslag. 
 • Door samen te slapen herkent je kindje jouw geur en voelt zich hierdoor veilig waardoor hij of zij sneller in slaapt valt.

Co-sleepen met de Chicco Next2Me Dream

De co-sleeper Next2Me Dream is van het merk Chicco. Dit wiegje is een echte musthave als je je kindje graag altijd dicht bij je hebt, dus ook in de nacht. Co-sleepen met de Chicco Next2Me Dream is echt ideaal.
Deze wieg biedt namelijk alle voordelen van samen slapen en de veiligheid van een eigen bedje voor je kind. Zo hoeven jij en je partner ’s nachts niet het warme bed uit om voor je pasgeboren baby te zorgen. De Next2Me Dream laat niets te wensen over, de productontwerpers van Chicco hebben werkelijk aan alles gedacht.

Wiegje/co-sleeper Chicco Next2Me Dream

Voordelen Next2Me Dream co-sleeper

 • Met één hand te openen om je kindje snel te kunnen pakken.
 • Door de zijkant te openen maak je van de wieg eenvoudig een co-sleeper.
 • Hoofdeinde kan schuin worden gezet met de verstelbare poten, handig als je kindje last heeft van reflux. 
 • In 11 hoogtestanden aan te passen, dus vrijwel voor ieder bed geschikt.
 • Mogelijkheid om van de wieg een schommelwieg te maken.
 • Eenvoudig in elkaar te zetten.
 • Eenvoudig mee te nemen op reis met de draagtas. 
 • Dankzij de inschuifbare poten zelfs compatibel met een bed waar lades onder zitten.
 • Door de intuïtieve verstelhendel kan het zijpaneel van de wieg gemakkelijk verlaagd worden, zodat je zij aan zij met je baby ligt.
 • Bevat 2 vensters in netweefsel waardoor visueel contact tussen ouder en kind mogelijk is, indien het zijpaneel omhoog is.
 • Het wiegje is eenvoudig te verplaatsen dankzij de 4 wielen met rem. 
 • Weegt slechts 10 kg.
 • Heeft een dun matrasje. Dit in verband met verstikkingsgevaar en ergonomische houding.

Co-sleepen met de Chicco Next2Me Dream

Compatibel met vrijwel elk bed

De Chicco Next2Me Dream co-sleeper kan het meest van alle co-sleepers in hoogte worden versteld. Hij bezit maar liefst 11 verschillende hoogtestanden. Verder biedt hij de hoogst mogelijke stand.
Doordat de poten aan de zijkant ingeklapt kunnen worden, past hij ook bij bedden die laden aan de onderkant bevatten.

Je bevestigt deze co-sleeper door middel van banden aan je eigen bed. De grote hoogte waarop deze wieg gezet kan worden en het feit dat hij met banden vastgemaakt kan worden maakt hem perfect voor aan een boxspring.

De hoogte van de bovenkant van het Chicco Next2Me matrasje kan worden versteld van 49 tot maximaal 64 cm hoogte. De totale hoogte van de co-sleeper verschilt van 66 tot maximaal 81 cm.

Makkelijk in te klappen en licht van gewicht

Het wiegje is super makkelijk in te klappen, en doordat hij zo licht is til je hem gemakkelijk op. Dit is ideaal om de co-sleeper bijvoorbeeld te verplaatsen van kant van het bed, of om hem mee naar beneden te nemen als je thuis bent en je kindje een middagdutje gaat doen. Verder biedt dit de mogelijkheid om hem mee te nemen op reis.

Automatische schommelfunctie

De automatische schommelfunctie is absoluut een optie die deze co-sleeper zo fantastisch maakt. De schommelfunctie is heel relaxed en super handig. Veel ouders wandelen eindeloos met hun baby in de kinderwagen of draagzak om ervoor te zorgen dat hun kindje in slaap valt. Dit gebeurt dus niet met deze co-sleeper, waarin je je kindje heerlijk in slaap kunt wiegen.
Pluspunt: 
het schommelen maakt helemaal geen geluid!

Schuin hoofdeinde tegen reflux

Voor ons als volwassenen is verkouden zijn al mega irritant, vooral als je probeert te slapen. Laat staan hoe vervelend dit voor je kindje moet zijn. De Chicco Next2Me Dream heeft daarom verstelbare poten, zodat je de ene kant van het wiegje hoger kan zetten dan de andere kant. Ook het matrasje kan iets schuin worden gezet, zodat je baby beter kan ademen.

Wanneer je kindje last heeft van reflux (het terugstromen van de maaginhoud naar de slokdarm) is deze functie ook ideaal. Het op de rug liggen zorgt er namelijk voor dat reflux gemakkelijker ontstaat. Door het wiegje schuin te zetten helpt het reflux tegen te gaan.

Nadelen van de Next2Me Dream

Eigenlijk vinden wij van Baby Exchangerie dat deze co-sleeper vrijwel geen nadelen kent. Hij is mega handig in gebruik en kent vele functies. Het enige wat wij jammer vinden is dat het design minder mooi is dan de meeste andere co-sleepers.

Accessoires voor bij de co-sleeper

Om het wiegje op te leuken hebben we bij Baby Exchangerie verschillende leuke accessoires.

Klamboe Meyco grijs

Waarom Chicco huren in plaats van kopen?

Het kopen van een co-sleeper, wieg of ledikant kost vaak veel geld en neemt ook veel opslagruimte in beslag. En niet onbelangrijk: je gebruikt een co-sleeper relatief kort, vaak maar 3-4 maanden. Hierna is het niet meer veilig omdat je kindje dan vaak al zelfstandig kan omrollen.
Dit maakt het een super interessant product om te huren in plaats van te kopen. Door te huren en te delen met elkaar zorgen we er bovendien voor dat er minder producten geproduceerd hoeven te worden, wat weer bijdraagt aan een duurzamere wereld in de toekomst. Als je het product niet meer nodig hebt, dan stuur je het gewoon weer terug.
Je bespaart door te huren namelijk geld en ruimte, en je draagt bij aan duurzaamheid. Neem eens een kijkje in onze shop voor nog meer producten die je kunt huren voor je baby om bij te dragen aan een beter milieu.

Interessant bericht?

Deel het op Social media!
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Anderen bekeken ook:

Inspirerende documentaires voor de winteravonden
Leestijd: 6 minuten De wintermaanden komen er weer aan, het wordt vroeg donker en de avonden duren lang. Wij van Baby Exchangerie hebben 5 inspirerende documentaires voor de winteravonden bekeken en samengevat zodat jij de winteravonden…
Alles wat je moet weten over een wipstoel
Alles wat je moet weten over een wipstoel
Leestijd: 5 minuten In deze blog vertellen we je alles over wat je moet weten over een wipstoel.Een wipstoeltje is onmiskenbaar in je babyuitzet. Zeker voor de eerste paar maanden, als je kindje nog niet goed…
Duurzame cadeautips voor Sint en kerst
Duurzame cadeautips voor Sint en kerst
Leestijd: 5 minuten In deze blog geven we je duurzame cadeautips voor Sint en kerst. Niks is zo leuk als een cadeautje geven (of krijgen) maar toch is het kopen van (teveel) cadeaus niet zo goed…
Het is weer Sint Maarten
Het is weer Sint-Maarten!
Leestijd: 3 minuten Het is weer Sint-Maarten! Op de 11e van de 11e maand vieren we natuurlijk Sint-Maarten. Ga jij ook gezellig met je kinderen langs de deuren om liedjes te zingen en snoepgoed op te halen?…
Wat zijn de 2 beste draagzakken?
Wat zijn de 2 beste draagzakken?
Leestijd: 4 minuten Wat zijn de 2 beste draagzakken? We geven je er in deze blog antwoord op! Tijdens de zwangerschap draag je jouw kindje altijd bij je (9 maanden maar liefst). Natuurlijk wil je na…
In welke staat ontvang ik mijn producten?
Leestijd: 2 minuten In welke staat ontvang ik mijn producten? Dat is vast een vraag waar je aan hebt gedacht toen je voor het eerst in aanmerking kwam met onze service. In deze blog zullen we…
Chat openen
1
Hulp nodig? 💬
Hallo 👋
Hoe kunnen we je helpen? 😃