De babykamer van Yara

Leestijd: 6 minuten

We zijn weer terug met een nieuwe editie van de babykamer van… Met in deze editie de babykamer van Yara.
Yara Luna Mol is geboren op 24 april 2020 en dochter van Lillian en Job en zusje van Jaylinn. Moeder Lillian is influencer op Instagram.

We zijn altijd op zoek naar moeders met prachtige babykamers. Lillian Ligthart volgen wij al enige tijd op Instagram (en zij ons!). Toen wij haar babykamer zagen waren wij meteen verkocht. Hier moest natuurlijk een blog over geschreven worden. Toen ik haar via een berichtje vroeg of dit mocht was Lillian direct enthousiast. Daarom in deze editie… de babykamer van Yara. 

De babykamer van Yara

De babykamer van Yara: Inspiratie

Ik ben natuurlijk erg benieuwd waar Lillian de inspiratie vandaan heeft gehaald bij deze prachtige babykamer van Yara. Ze vertelt enthousiast dat met name Instagram en Pinterest grote inspiratiebronnen voor haar waren. ”Ik heb vaak op de bank zitten dromen over hoe mijn ideale babykamer eruit ziet. Bij Jaylinn mijn eerste dochter had ik alles zwart/wit en daar wilde ik echt vanaf. Ik merkte dat ik meer rustige kleuren wilde, en dan met name de natuurtinten. Toen kwamen we op het idee om een jungle kamer te maken, vandaar de kleur groen op de muren. Mijn gevoel was heel sterk met natuurlijke tinten en het duurzame stijltje, en dan met name de rood tinten en bamboe. Deze stijl zag ik ook heel veel op social media, dus daar heb ik me dan ook echt door laten inspireren voor Yara haar babykamer”.

De babykamer van Yara

De babykamer van Yara: Favoriete items

Zeegras verschoonmandje

Als ik Lillian vraag wat haar favoriete items in Yara’s babykamer zijn, voel ik haar gezicht oplichten aan de andere kant van de telefoon. ”Ik heb een verschoonmandje gemaakt van zeegras tweedehands gekocht. Dit was eigenlijk een van de eerste items die ik heb gekocht toen ik zwanger was van Yara. Ik kreeg sterk het gevoel om dit mandje mooi op te maken, dus een mooi matrashoesje, en leuke spulletjes om er in te leggen. Ik merk dat ik daar nog steeds affectie mee heb. Als ik er naar kijk krijg ik echt een heel fijn gevoel. Ik merk dan ook dat ik met dit mandje nog steeds het meest blij ben”.
Ze vertelt dan ook dat ze het hele huis doorloopt met dit mandje en Yara er bijvoorbeeld inlegt als ze gaat douchen.

De babykamer van Yara

De babykamer van Yara

Houten commode

Het fijne aan het gesprek met Lillian is dat ze eigenlijk al antwoord geeft zonder dat ik de vragen hoef te stellen. Ze vertelt dan ook enthousiast verder over de andere favoriete items in de babykamer van Yara. ”Bij Jaylinn in haar kamer had ik een wit met houten commode, deze heb ik bij Yara hergebruikt. Het feit dat ik hem heb hergebruikt vind ik echt ontzettend leuk. Alleen de kledingkast staat nog bij Jaylinn, deze wilde ze absoluut niet afstaan. Dus bij Yara heb ik een kledingkast met een open hanggedeelte van Ikea”.

De babykamer van Yara

Mr. Starsky

Als jullie je de babykamer van Emma nog herinneren, hebben jullie kunnen zien dat daar een prachtig schilderij van Mr. Starsky hangt. De schilderijen van Mr. Starsky vertellen de stand van de sterren en de maan op het moment dat jouw kindje geboren is.
Tijdens het scrollen op het inspirerende Instagram account van Lillian zag ik dat ook zij zo’n prachtig schilderij heeft in de babykamer van Yara.
Lillian vertelt dat ze deze heeft gekregen van haar zwager en schoonzus. ”Ik ben echt heel erg blij met dit schilderij, deze sprint er voor mij echt uit” vertelt ze.
Haar dochter van 4 jaar is gek op de maan, dit was dan ook een van haar eerste woordjes. Yara draagt dan ook de naam Luna als tweede naam, wat in het Latijn staat voor ”maan”.
Ik ben dan ook erg benieuwd of dit schilderij een belangrijke plek heeft gekregen in de kamer van Yara. Lillian vertelt dat er één plank in Yara’s babykamer hangt, waar deze pontificaal op staat. ”Het schilderij is echt het middelpunt van haar kamer. Als ik Yara verschoon zie ik hem dan ook altijd”.

De babykamer van Yara

Gebreid dekentje

Een ander item dat favoriet is in de babykamer van Yara, is het dekentje dat Lillian’s moeder heeft gebreid. Ze is hier dan ook heel trots op. ”Mijn moeder heeft een eigen bedrijfje, genaamd Rock_A_Lilly waar zij hand gebreide items maakt, zoals bijvoorbeeld letterkussens. Dit dekentje geeft de babykamer van Yara dan ook de Finishing Touch”.

De babykamer van Yara

De babykamer van Yara: Miskoop

Lillian verteld dat ze de kleur groen op de muren echt prachtig vind, maar toen Yara geboren werd ze deze kleur helemaal niet bij haar karakter vond passen. ”We maakten bij de kamer van Yara een beeld, maar eigenlijk op het moment dat Yara geboren werd dacht ik oh jee, die kleur groen past eigenlijk helemaal niet bij haar karakter.”
Ik vroeg haar of ze deze kleur dan ook als miskoop ziet. ”Nou niet zo zeer als een miskoop, maar qua gevoel klopte het gewoon niet. Yara heeft een hele rustige persoonlijkheid, en een rustige kleur past daar dan ook veel beter bij. Nu na 8 maanden ga ik de kleur dan ook overschilderen”.
De kleur die dan ook nu op de muur van Yara’s babykamer zit, is beige. Deze hebben Lillian en haar man zelf gemengd met bruin en wit, ook in de speelkamer komt deze kleur terug.

De babykamer van Yara

Tips voor zwangere vrouwen bij het inrichten van een babykamer

Bij Baby Exchangerie zijn we echt fan geworden van de babykamer van Yara. We zijn dan ook benieuwd of Lillian nog een aantal handige tips heeft voor zwangere vrouwen die nu op het punt staan om een babykamer te gaan inrichten.
Ze geeft aan dat het vooral goed is om na te denken over wat je nou eigenlijk wilt. De belangrijkste tip die Lillian geeft is om te kijken naar duurzame of tweedehands producten.
Ook kan het leuk zijn om babyproducten te gebruiken met vriendinnen. ”Zelf heb ik de babykamer van Jaylinn heel lang bewaard, en nu 4 jaar later gebruik ik hem weer. Maar in de tussentijd had een vriendin of kennis de meubels prima kunnen gebruiken. Desnoods kan de kleur nog veranderd worden, of een leuke DIY.”
Wat een ontzettende handige tip!
Tijdens het vertellen van deze tip schiet haar iets te binnen. ”In mijn vriendinnengroep hebben we trouwens een doorgeef wiegje. Deze hebben we gebruikt voor onze kinderen. Het wiegje is van zwart rotan en kan je gebruiken voor de eerste maanden van je kindje. Wij hebben Yara hier de eerste paar weken ingelegd bij ons in de woonkamer- en slaapkamer”.

De laatste tip van Lillian is om je vooral lekker te laten inspireren door Instagram en Pinterest als je voor het eerst een babykamer gaat inrichten.

Dank je wel Lillian voor het leuke gesprek, je handige tips en je prachtige foto’s!

De babykamer van Yara

(Deze mega schattige foto van Yara konden we jullie niet onthouden)

Merken

In de babykamer van Yara zijn de volgende merken gebruikt:

 

Wij zijn super blij dat wij de babykamer van Yara met jullie kunnen delen. Heb jij nou ook een babykamer waar je heel trots op bent en waar wij een blog over mogen schrijven? Mail ons dan: info@babyexchangerie.nl.

Liefs,

Baby Exchangerie

Interessant bericht?

Deel het op Social media!
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Anderen bekeken ook:

Wat kost een baby per maand?
Wat kost een baby per maand?
Leestijd: 4 minuten Dat je leven compleet anders wordt na het krijgen van een baby, dat is logisch. En dat ook je nachtrust tot een minimum wordt gebracht weet je waarschijnlijk ook. Maar wat kost een…
Duurzame kraamcadeaus
Leestijd: 3 minuten Een leuk, persoonlijk, tof, origineel en misschien ook nog wel duurzaam kraamcadeau vinden kan best lastig zijn. Vooral als je zelf nog geen moeder bent. Wij helpen je een handje met 6 duurzame…
Van wieg naar ledikant
Wanneer van wieg naar ledikant?
Leestijd: 4 minuten Goed slapen is belangrijk voor de groei en de ontwikkeling van je kindje. Maar hoe zorg je er als ouders nou voor dat je kindje een veilig slaapplaats heeft? En kies je voor…
De babykamer van Emma
De babykamer van Emma
Leestijd: 4 minuten Het heeft eventjes geduurd, maar we zijn weer terug met een nieuwe editie van ”De babykamer van”. Met in deze editie de babykamer van Emma, mijn eigen lieve dochtertje, geboren in mei 2020….
Babyuitzetlijst voor opa's en oma's
Babyuitzetlijst voor opa’s en oma’s
Leestijd: 7 minuten Een kleinkind krijgen is misschien wel het leukste wat er is. Je wilt dan als opa en oma niets liever dan een dagje (of meer natuurlijk) in de week op je allerliefste kleinkind…
Alle voordelen van een co-sleeper
Alle voordelen van een co-sleeper
Leestijd: 6 minuten Een co-sleeper is een trend van de laatste jaren. Co-sleepen is in de niet-westerse cultuur al jaren populair, in tegenstelling tot de niet-westerse wereld. Toch kan co-sleepen bijdragen aan de hersenontwikkeling van je…
Chat openen
1
Hulp nodig? 💬
Hallo 👋
Hoe kunnen we je helpen? 😃